از جمله بخش های مهمی که در تهیه یک طرح توجیهی از اهمیت بالایی برخوردار است مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی میباشد. مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی طرح های مختلفی را در رابطه با کسب و کار فراهم می آورد که حتی ممکن است باعث حذف طرح های قبلی نیز شود. همین موضوع باعث شده تا صرفه جویی زیادی در هزینه ها و همچنین زمان شود. با انجام مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی مشکلات موجود را به شما معرفی کرده تا نسبت بهرفع این مشکلات اقدام نمایید. مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی در طرح توجیهی میتواند با تخمینی که از بازار به عمل می آورد فرصت هایی را در اختیار کارفرما قرار دهد تا نسبت به سرمایه گذاری تصمیمات درستی را اخذ نماید.
از جمله خدماتی که با مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی توسط شر کت مطصا ارائه میشود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
چکیده، موقعیت طرح، دسترسی به زیر ساختها، مشخصات فنی طرح، محصول، نیازهای طرح، فضا و زیرساخت های مورد نیاز، تجهیزات و ماشین آلات، مواد اولیه و قطعات واسطه، مدیریت و منابع انسانی، مالکیت و مجوزهای قانونی،زمین، مالکیت معنوی و امتیازها، مجوزهای قانونی، بررسی بازار و رقابت، معرفی بازار هدف، پیشرفت فیزیکی طرح، برنامه عملیاتی و زمانبندی اجرای طرح، برنامه مالی پروژه، برآورد هزینه، برآورد در آمدهای پروژه، مدت زمان بهره برداری پروژه، تحلیل نقطه سر به سری، تحلیل هزینه و فایده، انجام آنالیز حساسیت پروژه، جمع بندی، برآورد تغییرات نرخ ارز، نیازهای سرمایه ای، سرمایه ارزی مورد نیاز، نحوه مشارکت و تامین سرمایه مورد نیاز، زمان بازگشت سرمایه، مشوقها، ویژگی و مزایای طرح.
میزان ریسک با انجام مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد. سرمایه گذاری در هر زمینه ای ممکن است موفق و یا ناموفق باشد. سرمایه گذاری و یا تولید محصول موفق میتواند سود آوری بسیار خوبی را داشته باشد و از طرفی نیز سرمایه گذاری ناموفق منجر به بروز ضررها و زیان های مالی زیادی به کارفرما خواهد شد.
مطالعات فرصت سنجی و پیش امکان سنجی در طرح توجیهی میتواند هدف مشخصی را برای کارفرما ایجاد کند. کارفرما میتواند بدون آنکه نگرانی و استرس از به نتیجه رسیدن پروژه خود داشته باشد اقدام به سرمایه گذاری و یا تولید محصول جدید نماید.