طرح توجیهی چیست
برای بسیاری از افرادی که قصد راه اندازی یک کسب و کار و یا تولید یک محصول جدید را دارند این سوال پیش می آید که آیا راه اندازی کسب و کار و یا تولید محصول جدید خروجی موفق و یا سود دهی خوبی خواهد داشت یا خیر؟
تمامی سوالاتی که در ذهن فرد بوجود می آید باعث میشود تا نتواند تصمیم گیری درستی نسبت به راه اندازی کسب و کار جدید و همچنین تولید محصول داشته باشد. همین موضوع باعث شده تا این دسته از افراد به سراغ تهیه طرح توجیهی بروند. حتی برخی از شرکت هایی که از سابقه طولانی فعالیت برخوردار هستند نیز قبل از تولید یک محصول جدید اقدام به تهیه طرح توجیهی میکنند تا اطمینان لازم از سود دهی محصول را به دست آورند.
لزوم استفاده از طرح توجیهی
برخی از کارآفرینان وجود دارند که بدون آنکه اقدام به تهیه طرح توجیهی کنند شروع به راه اندازی کسب و کار خود کرده که این کار یک اقدام بسیار اشتباه میباشد. امروزه به دلیل رقابت شدیدی که بین شرکت های تولید کننده وجود دارد ممکن است راه اندازی یک کسب و کار جدید با مشکلاتی از جمله عدم سود دهی و یا عدم فروش مورد نظر محصول مواجه شود. برای راه اندازی یک کسب و کار و همچنین تولید یک محصول جدید در ابتدا حتما باید طرح توجیهی تهیه گردد تا اطمینان کافی کسب شود.
طرح توجیهی علاوه بر اینکه اطلاعات خوبی را از سود دهی و یا عدم سود دهی محصول جدید در اختیار کارفرما قرار میدهد میتواند این ویژگی را نیز بوجود آورد که کارفرما بتواند محصول خود را به نسبت بهتر از سایر محصولات موجود در بازار تولید کند. طرح توجیهی تمام ابعاد و زوایای تحولاتی که در بازار رخ میدهد و محصولات سایر شرکت ها را مورد بررسی قرار داده و سپس این اطلاعات را در اختیار کارفرما قرار میدهد. این اطلاعات کارفرما و تولید کنندگان را قادر میسازد تا به رفع نواقص و یا ارتقا کیفیت محصول خود پرداخته تا توانایی رقابت در یک بازار رقابتی را داشته باشد.
تهیه طرح توجیهی
کارآفرینانی که قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را دارند با تهیه طرح توجیهی میتوانند مکان و منطقه مناسب برای راه اندازی کسب و کار و آغاز فعالیت خود را پیدا کنند. برخی از مناطق وجود دارند که ممکن است برای راه اندازی هر کسب و کاری مناسب نباشند. با تهیه طرح توجیهی مکان و منطقه ای که کارفرما آنرا مد نظر قرار داده است مورد بررسی قرار میگیرد و طبق نتیجه این بررسی ها کارفرما میتواند تصمیمات مناسب را اتخاذ کند.
کارفرمایانی که قصد دریافت وام های بانکی برای کسب و کار خود را دارند ابتدا باید طرح توجیهی تهیه نمایند. یکی از شرایطی که بانک ها برای پرداخت وام به کارفرمایان در نظر گرفته اند تهیه طرح توجیهی توسط کارفرما میباشد. بدون تهیه طرح توجیهی هیچگونه وام بانکی به کارفرمایان تعلق نخواهد گرفت.
مزایای طرح توجیهی
تهیه طرح توجیهی زمانبندی مناسبی را برای شروع پروژه در اختیار کارفرما قرار میدهد. زمان اجرای پروژه یکی از مسائلی است که کارفرما را با استرسی و فشارهای روحی زیادی مواجه میکند. مشاوره طرح توجیهی تمامی استرس های ناشی از زمانبندی را بطور کامل حذف میکند.
بخش های مختلف طرح توجیهی
طرح توجیهی از بخش های مختلفی تشکیل میشود که این بخش ها عبارتند از مطالعات بازار، توجهی پذیری فنی و همچنین تجزیه و تحلیل مالی. برای اینکه بک طرح توجیهی تهیه شود تمامی بخش های نام برده شده در بالا به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند تا در نهایت اطلاعات دقیق و کاملی در اختیار کارفرما قرار بگیرد. در ادامه هر یک از این بخش ها را بصورت مختصر شرح خواهیم داد.
مطالعات بازار در طرح توجیهی
بخش اول که مطالعات بازار نام دارد از اصلی ترین و زمانبرترین بخش های تهیه طرح توجیهی است. اقدامات زیادی در این بخش صورت میگیرند که از جمله این اقدامات میتوان به بررسی جنبه های مختلف بازار مانند عرضه، تقاضا، مصرف و بازار هدف اشاره نمود. مطالعات بازار باید به درستی و با دقت بالا انجام شود زیرا هر گونه اطلاعات نادرست ضرر و زیان های زیادی را برای کارفرما بوجود خواهد آورد.
توجیه پذیری فنی طرح توجیهی
در بخش بعدی که توجیه پذیری فنی نام دارد ابعاد مختلف فنی مورد بررسی قرار میگیرند. از جمله این ابعاد که در توجیه پذیری فنی مورد بررسی قرار میگیرند باید به دانش فنی، ظرفیت، محل اجرا و ماشین آلات و تجهیزات اشاره نمود.
تجزیه و تحلیل مالی در طرح توجیهی
در بخش سوم که تجزیه و تحلیل مالی نام دارد تمامی شاخص های مالی مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرند. برای تجزیه و تحلیل مالی از بخش های اول و دوم نیز کمک گرفته میشود و میتوان گفت بدون دریافت گزارش از بخش های اول و دوم این بخش قابل انجام نخواهد بود.
روش های تهیه طرح توجیهی
کارفرمایان برای تهیه طرح توجیهی به دو صورت میتوانند عمل کنند. در یکی از روش های تهیه طرح توجیهی کارفرما میتواند مشاوری را که در زمینه تهیه طرح توجیهی از تجربه بالایی برخوردار است را به استخدام در آورده و تمام مراحل کار را به او سپرد. البته به یاد داشته باشید که استخدام مشاور برای تهیه طرح توجیهی هزینه زیادی را در بر خواهد داشت.
یکی از بهترین روش هایی که کارفرمایان برای تهیه طرح توجیهی میتوانند در نظر داشته باشند، بهره مندی از خدمات شرکت هایی است که در این زمینه فعالیت میکنند. یکی از شرکت های نام آشنا و مطرح در زمینه تهیه طرح توجیهی شرکت مطصا میباشد که تا کنون طرح های توجیهی زیادی را برای کارفرمایان مختلف تهیه و ارائه نموده است.
شرکت مطصا مشاور و مجری طرح توجیهی
شرکت مطصا انواع طرح توجیهی در زمینه های مختلف را تهیه و ارائه نموده است که از این بین میتوان به طرح توجیهی کشاورزی، طرح توجیهی گردشگری، طرح توجیهی خدماتی، طرح توجیهی تولیدی، طرح توجیهی دامپروری، طرح توجیهی غذایی، طرح توجیهی شیمیایی، طرح توجیهی ساختمانی، طرح توجیهی سلولزی، طرح توجیهی فلزی، طرح توجیهی صنایع خودرو، ظرح توجیهی صنایع الکتریک و دیگر موارد اشاره نمود.
تهیه طرح توجیهی مسلتزم صرف زمان است که این زمان ممکن است نسبت به نوع طرح توجیهی متفاوت باشد. شرکت مطصا تمام سعی خود را به کار میگیرد تا در کوتاه ترین زمان ممکن طرح توجیهی را تهیه و به کارفرما ارائه دهد.
زمانی یک شرکت و یا یک مجموعه میتوانند یک طرح توجیهی خوب را تهیه کنند که هر یک از افراد که وظیفه تهیه طرح را بر عهده دارند از تجربه وتخصص کافی در این زمینه برخوردار باشند. یکی از دلایل موفقیت شرکت مطصا در تهیه طرح توجیهی بهره مندی از افراد توانمند و با تجربه میباشد.
شرکت مطصا خط مشی متفاوتی را نسبت به سایر شرکت های فعال در این زمینه پیش گرفته است:
- شرکت مطصا تمام خدمات خود را منطبق با استاندارد های ملی و بین المللی به مشتریان خود ارائه میدهد.
- این شرکت صداقت را یکی از اصول کاری خود میداند و در تمامی مراحل پروژه صادق خواهد بود.
- همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد تحویل طرح توجیهی در زمان مشخص شده و یا زود تر از زمان مشخص شده انجام میشود.
- به روز بودن و بروز ماندن با توجه به پیشرفت تکنولوژی یکی از بزرگترین افتخارات این شرکت میباشد.
- شرکت مطصا ایده های نوین و جدیدی را به کارفرمایان ارائه میدهد تا فرصت های سرمایه گذاری خوب و مناسبی را به دست آورند.
- مجموعه پرسنل مطصا همواره به دنبال ارتقا کیفیت خدمات خود به مشتریان هستند.